assalamualaikum

Saturday, 14 January 2012

rindu kalian !

assalamualaikum..

lama ke tak menaip di blog usang ni ? huhuhuhu..hari ni eira rasa nak tulis yang simple-simple..selama ni ayat puitis bagai..

alhamdulillah..selamat sampai di rumah jam 7 malam tadi..seminggu eira tinggal rumah su merajinkan diri untuk bantu apa yang patut..

serius..eira balik sini, eira rasa sedih..rasa nak menangis tiba-tiba..eira rindu suasana rumah su..eira sibuk memanjang tapi tak letih..pelikkan? memanglah, bila nak rasa letih?asyik melayan kerenah sepupu..sepupu pula lelaki, kecil-kecil lagi..aduh !

eira nak tinggal lama lagi rumah su..alahai cik eira oi, masa tinggal rumah su, rindu mama lah, rindu papa lah..hahaha.. (eira nak tinggal rumah su, mama dan papa ada sekali ) boleh ?

eira rindu sepupu-sepupu eira nak sentiasa riuh..tak ada masa nak rehat dengar keletah masing-masing..mak-mak saudara lagi kecoh..macam-macam lawak..pelbagai ragam..tak kering gusi !

insyaAllah, ada masa lapang nanti, kakak balik lagi sana...ceria semacam nak balik sana..ke ada apa-apa ni? hahahaha..biarlah rahsia !
 
 | kerinduan kepada insan yang jauh |

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...