assalamualaikum

Thursday, 15 November 2012

kuih sekaya mama

assalamualaikum dan salam 1 Muharam 1434..

memang lama sangat tak makan di rumah..hehe..2 minggu je kut..hahakk..bosan sudah makanan dekat kolej..naik muak sampai nak muntah..aduhai..

mama buat kuih sekaya..kenal ke tak? hairan jugak bila ada yang tak kena..orang hidup zaman moden, mana nak kenal kuih tradisional..eira tak ingat sangat bila tahun last mama buat kuih sekaya..yang pasti memang dah lama sangat..memang best, sebab dah lama tak jamah..
oh, esok nak keluar jumpa kawan-kawan..harap-harap jadi..lama dah tak jumpa mak cik-mak cik kepoh..

hari ini baby tak ada, semalam pun tak ada, bosannya...hmm..

 | rindu kawan-kawan lama..moga jumpa esok ! |

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...