assalamualaikum

Monday, 31 March 2014

Kawan dan 'title'

Assalamualaikum..tadi tetiba jari gatal sangat download blogger..sekarang dah ada dalam telefon..nasiblah, memang sokmo lah post lepas ni..dah makin senang kan..bukak handphone ada blogger..*ketinggalan zaman dah aku ni

Again..kawan..sahabat..teman..serius aku rindu kalian..senyum je eira bila ingat kawan sekampung..kawan masa kecik dulu..sokmo main sama-sama..kadang gaduh..kadang lepak sesama..tahun 2014 memang catat kenangan..semua dah guna 'title'....apakah?? Dulu selalu teman pergi dating..kejap dengan orang lain..nanti tukar lain pulak..dah macam tukar baju..tapi jodoh mereka dah sampai..mereka dah masuk alam perkahwinan..mereka dah dapat yang halal untuk mereka..eira??

Mungkin jodoh eira belum sampai..mungkin lambat lagi..masih lagi busy dengan alam study..busy dengan quiz,test,assignment,final..bla..bla..bla..itulah dunia study..by the way,minggu ni busy dengan test 1..minggu depan midterm break..ahhh..rindu mama ! Ohh, ya..nanti balik boleh jumpa kawan..dah jadi bini orang..mesti banyak kelainan..title puan semestinya..hehe

Masih setia menanti insan yang halal buat diri ini..entah siapa,bila,di mana dan bagaimana..semua perancangan Allah..moga eira kuat lalui dugaanNya..Allahu..aku rindu yang halal bagiku.. "jangan letak seseorang dalam hati tapi letak dalam doa"
"Ya Allah..jagakan jodohku untuk aku..jangan sesekali Engkau pesongkan hatinya..jauhkan dia dari maksiat dunia.."

Kawan..aku doakan kalian bahagia dengan pasangan masing-masing..jaga suami, jadi isteri terbaik buat suami..moga tabah lalui dunia perkahwinan..moga jodoh eira dipermudahkan..ehhh, i nak jadi mak cik..kapan sih? nak dukung baby ni, bukan adik..bukan sepupu..tapi dah jadi anak..cepat sikit ya..tak sabar dah ni..hehehe..

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...