assalamualaikum

Friday, 8 February 2013

nothing to say

assalamualaikum..

lama tak update blog..sibuk ke? tak adalah sibuk sangat..hari ni cuti..entah berapa hari dah cuti..kejap nak kira..satu..dua..tiga..eh, dah nak habis cuti..kejap sangat masa berlalu...

miqhaiel dah besar, banyak pulak ragam dia..kasihan mama, kadang-kadang sampai tak sempat makan minum, asyik sangat layan kerenah cucu..jealous jugak seposen..isshhh..

rumah dah macam pusat asuhan..tiap petang ada budak-budak..best berebut makanan dengan budak-budak..dah tahu kena mengalah tapi syok dengar budak menjerit..muka merajuk paling cute..semua kena adil..
dari hari first cuti dah tak sihat, hari ni pun tekak sakit lagi..memang dugaan sangat..
baru-baru ni sibuk nak isi borang UPU, dah besar rupanya, dah nak masuk U..dah kena buat pilihan sendiri..memang payah, tanya along, along diam, tanya papa pun sama..nasihat mama cuma satu, pilih apa yang eira suka, jangan ikut kawan-kawan..pergi jumpa kaunselor, rasa macam okaylah sikit..dah kurang bebanan..bukan apa, manusia ni perlukan sedikit kata-kata nasihat, jangan sampai alpa..moga pilihan eira tepat dan impian eira tercapai..

oh, jumpa best friend sekejap je, tak puas lagi..tak sempat pun nak share apa-apa, sibuk discuss hal UPU..

news about me? nothing..still alone..haha..tak kisahlah, i'm stilll young..perjalanan hidup masih jauh..buat insan-insan yang dah bahagia, aku doakan kalian bahagia, moga aku pun bahagia macam kalian..

maafkan aku andai diri ini ada buat silap..eh, ayat macam nak raya pulak..makin lama makin merapu..apa-apa pun, memang ikhlas eira mohon ampun daripada semua..

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...