assalamualaikum

Saturday, 3 September 2011

hari terakhir cuti raya

salam syawal kelima..masih terasa bahang aidilfitri namun apakan daya..dah baca tajuk kat atas kan..so,sekejap saja rasanya cuti raya tahun ni..alam persekolahan seakan-akan memanggil-manggil sudah..eira !! eira !! ooohhhh eira !!

opppssss..esok dah start sekolah..alam student yang kemas berpakaian sekolah dirasai kembali setelah hmmm..kejap ya..nak bilang..ehhh..hampir dua minggu ditinggalkan..

alhamdulillah..raya tahun ini ada yang happy ada juga yang sebak sedikit..ahli keluarga sempat berkumpul meraikan lebaran bersama..

ok stop!!! cukup dengan lebaran,kutip duit raya,pergi jenguk sana jenguk sini..esok bermulanya peperangan yang diisytiharkan diri sendiri..peperangan menuju SIJIL PELAJARAN MALAYSIA (SPM)..

pengorbanan yang bakal menentu hala tuju masa depan..cukup dengan angan-angan,moga apa yang diimpikan diusahakan dengan daya yang sehabis mungkin..insyaAllah esok juga keputusan penuh trial spm 2011 eira diketahui..esok sajalah eira kongsi...doakan eira yang terbaik..

eira : esok nak kongsi??sempat lagi nak online tengah-tengah peperangan...

| ditaip oleh anak mama dan papa yang bernama EIRA yang bakal menduduki SPM !! |

1 comments:

Blogberry Emry said...Reply To This Comment

Salam lebaran dari BEN

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...