assalamualaikum

Sunday, 7 September 2014

Now,please smile.

Alhamdulillah. Hari jumaat tolak dari rumah singgah bermalam dekat sungai lembing. Sorry mak long. Memang eira tak ada mood. So,nampaklah sikit punya biadap. Pagi semalam straight hantar eira dekat ump. Okay, check in macam masuk hotel. Punyalah excited berlari pergi pejabat kk. Then, kena tunggu sebab pukul 10 baru boleh daftar. Eh, rupanya eira silap kk. Bla. Bla. Bla.

Letih tak habis lagi. Iyalah, duduk aje dalam kereta. Penat panjat tangga lagi. Aras 4 wooooo. Tetiba rindu teman sepi. Ajaib kan. Mata ni gedik je. Air mata setitik dua. Otak cuma fikir mama.

Malasnya nak kemas barang-barang. Terabur lagi tu. Orang lain best je duduk rumah. Mesej senior pun dia dekat rumah lagi. By the way, semalam birthday senior.

Allah. Kepala sibuk fikir mama tetiba sepupu hantar whatsapp. Huhu. Amboi, i tengah sedih u all happy je kan. Dekat kemaman katanya. Happy makan satar dengan aiskrim. Syok je korang berdua ni ye. Anak sepupu yang degil lagi gedik.

Lega sikit bila tengok gambar diorang. Tadi kepala fikir macam-macam. Now, i can smile. Senyum biar hati masih rapuh untuk tinggal di sini.

Hati. Please kuat ye sayang. 3 tahun lagi dekat ump. Sekejap je masa berlalu. Dont worry my dear. Nothing can make u down. Cinta. Mohon ke tepi. Study. I love u. Allah. Kuatkan aku.

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...