assalamualaikum

Tuesday, 27 May 2014

Study Week, Sem 2

Assalamualaikum...sakit mata hadap timetable ni lama-lama..macam biasa, dah hujung sem ni, student UMP especially, sibuk susun timetable..dah nama kena susun sendiri kan, macam-macam ragam cara nak buat jadual..sibuk pilih subjek mana nak kena ambil dulu..kalau clash dengan subjek lain, tukar lagi draf..itu satu hal..time nak isi Open Registration, system is not so good..semua serbu untuk pastikan subjek yang nak, boleh daftar..

Alhamdulillah..Allah..Allah..Allah...semalam sedikit kecewa..harapan hampir musnah..sistem untuk hostel application dah buka..dalam pukul SATU PAGI, terkial-kial jari masuk ke dalam sistem..apakan daya, tetiba sistem bagitahu, you are not allowed to apply the hostel..serius, memang tak lena sangat tidur..asyik terbayang harapan yang hancur..dalam kepala cuma fikir, mana nak tinggal, macam mana nak ulang alik pergi kelas, kos sara hidup lagi..tapi syukur, Allah sentiasa dengar luahan hati hambaNya..petang tadi, dah pergi JHEPA then orang jhepa cakap sistem tengah up date..balik dari kelas, akak roommate cakap dah boleh add as roomates..settle satu masalah..yang penting kena sabar..Allah kan ada

Minggu ni last kelas..semua kelas dah banyak habis silibus..memang hoooraaayyy...hajat dekat hati nak balik esok, tapi kawan mintak balik hari khamis..dia pun nak balik sekali..esok even tak ada kelas, tapi ada test online untuk koku kepimpinan..koku pun ada test bagai..haha..hari khamis OR bukak..buat dekat rumahlah jawabnya..ehhh, presentation organic chemistry?? sorry sayang-sayang semua..i ponteng, you all back up eh..hehe
Study week dekat rumah..ya ke kau study cik eira oi?? haha..macamlah tak kenalkan..memang TAK jawabnya..tapi tak boleh berlama dekat rumah, plant visit dalam study week jugak..masalah problem kan? aishhh..

Rindu bebudak nakal..haritu call, angah bagi cakap dengan miqhaiel..terkejut sebab dia dah boleh panggil kakak..baru 2 tahun lebih..cuma boleh panggil kakak ajelah..yang dengar cuma 'tatak'..pelat sihh..

| mama, papa, wait for me..hehehe |

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...