assalamualaikum

Saturday, 23 June 2012

safiyya izara


comel tak?? entah berapa hari sudah dia lahir..hehe..eira masih tak ada kesempatan nak tengok..sepupu baru katakan..dia lahir seminggu sebelum eira ke KMPh..memang tak sempat sangat..

mak teh eira datang jenguk eira sebelum eira nak masuk sini..memang terharu sebab mak teh tengah sarat mengandung..kami pusing-pusing pasar malam, semangat mak teh jalan..yang muda pula yang lenguh kaki..hehehe..

keesokkan hari, pagi-pagi lagi sepupu eira sibuk call beritahu yang mak teh sudah selamat bersalin.. alhamdulillah..tak sangka langsung..akhirnya tercapai juga hasrat mak teh nak anak perempuan..nama diberi saffiya izara..eira confim mesti su yang beri nama, agak berbelit lidah nak menyebut..

eira masih tak ada peluang nak tengok baby yang cute ini..cuma sepupu yang send gambar..nanti mesti baby sudah pandai merangkak bila eira pergi jenguk dia..alahai..sekejapnya masa berlalu..

 | tak sabar nak balik rumah |

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...