assalamualaikum

Thursday, 8 January 2015

Have to be strong

Assalamualaikum. Bukit gambang start hujan lagi. Jangan banjir sudah. Nak balik cuti exam pulak ni.

Exam? Yes. Final exam. Allah. Kuatkan aku. Sibuk dengan hal dunia, kadang kita lupa Allah. Kadang kita alpa, kita bukan sesiapa. Hebat mana sekalipun kita, ada kuasa yang lebih hebat.

Tears, please be kind. Aku bukan kuat sangat. Aku try untuk jadi kuat. Aku try untuk senyum. Lets bygone be bygone. Just keep smiling.

Hebat dugaanMu ya Allah. Besar kuasaMu. Aku aje yang alpa selama ni. Moga aku terus kuat dengan semua dugaan. Tenangkan aku ya Allah.

The moment when you realize that you have no time to repair all the wrong doings. MasyaAllah. Allah. Engkau sedarkan aku. We still have time to taubat. Betulkan semua silap kita. Kita manusia biasa. Jangan pernah mengalah. Teruskan hidup.

I still have another paper to be done next week. Keep strong my honey. Please, dont cry.

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...