assalamualaikum

Tuesday, 10 April 2012

senyum wahai hati

assalamualaikum...

hari ini, tangan terasa ingin menaip walaupun tiada apa-apa yang ingin ditulis..lama-kelamaan tak menulis karangan, jadi rindu untuk mengarang ayat baku Bahasa Melayu..

skema sekejap...haha..tak ada apa-apa pun sebenarnya.. apa yang eira tahu, kepala eira rasa kosong..kesedihan lama masih terasa tetapi usah diungkit cuma akan menambah luka di hati..
novel yang eira karang berjalan lancar cuma eira budak baru belajar..kadang-kadang rasa down sangat-sangat bila fikir macam mana nak panjangkan novel..eira jenis straight forward sedangkan novel kena kias-kias tambah ayat bunga-bunga..payah sangat..

apa-apa pun, tulis novel kena ada mood..ini yang tak syok..eira tak ada pengalaman macam mana nak lebih-lebih..oppppsssss...ter'promote' diri sendiri..huhu..

diri semakin membesar..kena pikul tanggungjawab..dah tak boleh nak main-main..jangan fikir sangat tentang keseronokan..hal yang remeh-temeh lepas ni kena ambil cakna...jodoh? biarkan seketika..mungkin ini silap eira, asyik biarkan seketika! pesan cikgu, masuk U dah kena pandai-pandai usha orang..hahaha...

masa belajar, kita tekun belajar..masa bercinta, baru fikir hal rumah tangga..aduhai, makin lama menaip, makin mengarut..

ok lah, nak try sambung novel..ada idea-idea menarik ataupun scene yang best? jom kongsi.. sharing is caring..
 | ..masih menunggu tawaran belajar.. |

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...