assalamualaikum

Thursday, 26 April 2012

KOLEJ MATRIKULASI PAHANG

Assalamualaikum..

semalam pelajar-pelajar SPM 2011 termasuk eira sibukkan diri check result matrikulasi...pejam sekejap dan buka semula..alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi..diri berdebar usah diambil kira..eira dapat di Pahang..negeri jiran sebelah Terengganu.. ^_^

happy tengok status kawan-kawan di facebook, semuanya jelas seronok..ramai sangat kawan-kawan eira dapat di Kolej Matrikulasi Pahang..ada juga geng! hehe..tapi ada yang tak syok, kawan baik eira dapat jauh nun di Selangor..agak terkilan sebenarnya..
eira agak sibuk, mama pun sama..semua perlu dibereskan..semua keperluan perlu cukup..bukan nak lari dari rumah tetapi hanya tinggalkan sebentar sahaja..i will miss my home after this..yang paling penting, eira akan rindu mama dan papa..i love both of you!

sekarang ini keputusan masih belum dicapai..eira masih menunggu keputusan UPU yang bakal dikeluarkan pada minggu hadapan..Ya Allah, masih setia dan sabar menanti..andai peluang di UPU lebih baik, maka UPU yang dipilih, andai matrikulasi lebih baik, maka eira akan ke Pahang..

 | masih menunggu keputusan UPU dikeluarkan |

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...