assalamualaikum

Wednesday, 5 June 2013

kuatkan aku, Ya Allah

alhamduillah..sebulan sudah cuti berlalu..hanya relax di rumah sambil tolong mama jaga baby..jaga miqhaeil dan mustaqim..masing-masing banyak ragam..

dah 2 minggu miqhaeil demam..risau sangat..asyik merengek je..kasihan mama..mustaqim pun demam..letih jaga budak demam..semua tak kena aje..

bangun pagi-pagi lagi dah rasa tekak ni perit..hidung pun nak bernafas rasa semacam je..hari ni sepatutnya result PSPM keluar..result di pos sampai pintu rumah..tapi dari tadi tunggu abang posmen tak ada pun..

dah letih bukak laptop..ada kawan buat status yang boleh check result online..fuhhh..luntur semangat..entah..nak kata excited, takut pengalaman lepas menghantui diri lagi..nak kata malas nak tengok, takut jugak kenangan pahit yang lalu terulang lagi..tapi tadi check tak boleh pun..entahlah, ada yang kata pukul 4 petang nanti, ada jugak kata esok baru boleh check..aisehhh man...
Ya Allah, kuatkanlah aku..letih sangat..rasa nak pejam celik pejam celik..cuaca tak menentu, kesihatan pun tak stabil..

2 hari lepas, ada saudara yang meninggal..papa ajak  tengok mayat arwah, senyum je macam selalu datang rumah..papa nangis..macam tak percaya..papa macam tak sihat..Ya Allah, jangan Engkau timpakan apa-apa yang buruk kepada familiku..aku belum sedia untuk terima apa-apa kehilangan..

 | doakan kami sekeluarga kuat hadapi dugaan |

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...