assalamualaikum

Saturday, 15 September 2012

ABO Blood Group Test

assalamualaikum w.b.t

semalam sampai rumah agak lewat..just a bad day yesterday..apa-apa pun semalam sudah boleh tidur lena dalam bilik sendiri..

hari ini nak story pasal blood test..minggu lepas budak-budak PST modul 1 dan modul 3 kena buat sendiri blood test..test darah sendiri..special untuk pelajar biology..memang pecah kepala belajar tapi kadang-kadang best bila buat eksperimen..

eira memang jenis takut darah..bila nampak darah, memang automatik naik pitam..tapi eira kuatkan jua semangat, jangan cepat mengalah..
ABO Blood Group Test
eira bukan takut tengok darah tapi seram sejuk bila tengok darah mengalir keluar daripada badan depan mata sendiri..naik ngeri ! adalah sikit bunyi suara eira menjerit..tapi tak kuat pun just tersentak bila kena cucuk dek jarum..bermulalah eksperimen dengan mengeluarkan sedikit darah untuk dijadikan uji kaji..

darah eira jenis B, rhesus positif..alhamdulillah, rhesus positif..memang eira dah sedia maklum jenis darah, tapi tak pernah tahu jenis rhesus sendiri..cuak bila nak tahu keputusan rhesus..apakah RHESUS? sila tanya doktor GOOGLE untuk makluman lebih detail..hehe..

okay lah, hari ini ada baby baru nak datang..sepupu kepada Miqhaiel..Miqhaiel tak datang hari ini..cuti..nak siapkan diri dengan apa yang wajib dulu sebelum sibukkan diri dengan baby boy baru..

 | sabar menanti kedatangan baby boy |

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...