assalamualaikum

Tuesday, 7 February 2012

makin gelap

hari-hari eira main panas, macam mana tak gelap..sudahlah gelap, makin bertambah gelap..aduhai..nasib badan..

hari ini, kawan eira tegur, eira makin gelap..huhuhu..baru sedar ke? eira dah lama sedar diri..tak apa lah, tak nak kena panas, berkurung dalam biliklah..jangan keluar-keluar..
dulu, bolehlah eira sepikan diri dalam bilik..tapi tahun 2012, umur eira layak digelar remaja yang harus keluar mencari identiti diri..mengenal erti kehidupan yang sebenar..

tak gelap pun orang tak nak, tak apalah gelap pun, orang tetap tak nak juga..jangan sedih-sedih..

sambil menunggu result spm, tak salah eira nak main panas..nanti bila dah start sambung belajar, insyaAllah, memang jarang kena panas..aduh !

kena main panas banyak-banyak takut nanti rindu nak main panas..hujan ? nanti dululah, takut demam..payah...

 
 | berdebar menunggu keputusan SPM |

2 comments:

Ad-Dien said...Reply To This Comment

Assalamualaikum, tidak mengapa andai gelap ke cerah ke..kerana:

ان الله لاينظر الى اجسادكم ولا الى صوركم ولكن ينزر الى قلوبكم

"Sesungguhnya Allah tidak akan melihat kepada tubuh badan kamu, dan tidak pula kepada rupa bentuk kamu. Tetapi Dia melihat kepada keikhlasan hati kamu" (Riwayat Muslim no.2564)


wallahua'lam


selamat maju jaya dalam keputusan SPM juga. Jemput ke blog untuk menimba dan sebarkan ilmu

Hairun Azmi Hashim said...Reply To This Comment

Good luck for the result soon...


Di persilakan semua untuk menyertai Giveaway Sulung Miecyber's Blog.

http://www.miecyber.com/2012/01/giveaway-sulung-miecybers-blog.html

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...