assalamualaikum

Wednesday, 21 December 2011

FB kena hack ke ?

semalam eira online hampir larut malam..tiada apa yang hendak dibuat..bosan menatap muka buka yang kawan beribu-ribu tapi tiada seorang yang rapat..hahaha..laman sosial yang hanya di laman maya..kawan sekadar untuk bersuka ria..tersilap digunakan,padah menanti..

tiba-tiba eira menjengah ke wall sendiri..roll down and up...saja-saja nak tengok apa yang ada, padahal apa yang ada di wall muka buku kita adalah aktiviti kita sendiri..
waaaahhhhhhh..tiada apa yang berlaku...eehhhh..apa yang banyak sangat like ni? kejap-kejap..nak tengok..apa ni? bila masa plak aku like semua ni? tak pernah aku like la page yang banyak bagai yang ada di facebook..tak kuasa nak melayan..
Ya Allah..page apa ni? sembarangan page yang di'like'..masalahnya, siapa yang like? siapa  punya kerja? jahatnya...FB eira kena hack ke? siapa yang tak puas hati? jumpa depan-depanlah..

eira dah tukar password FB eira..tapi apa yang berlaku tanpa pengetahuan eira? hmmm..moga-moga tiada buruk yang berlaku..

pada sesiapa yang pernah terjadi perkara sebegini, memang akan rasa apa yang eira rasa..

pada semua kawan-kawan, sentiasa check wall FB sendiri..mungkin perkara yang sama berlaki tanpa kita sedar...hati manusia sekarang tak mampu kita jangka..mungkin di luar jangkaan kita..

 
 | tersenyumlah wahai hati,moga ada keberkatan di situ..insyaAllah |

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...