assalamualaikum

Monday, 7 September 2015

All In One


Assalamualaikum.Alhamdullilah, officially masuk sem 5 tahun 3. Dah tahun tiga ye akak, kecik molek je body, maintain je. Hahaha. Nasiblah ye, orang label budak tahun satu, awet muda gitu.

Last post hari tu masa bulan puasa, sekarang ni dah bulan Sepetember. Cuti sem pun dah lepas. Kalau tanya buat apa sepanjang cuti, tak reti nak jawab apa. Tak kerja just melepak dekat rumah. Huhuhu.

Aidilfitri kali ni macam best sikit sebab mama dengan adik sanggup pakai baju warna sama. Lah, itu je ke? Memang special sebab selama ni semua dengan urusan sendiri, tak nak baju warna sama.

Time cuti, melepak dengan cousin. No friend at all. Kadang sedih sebab semua seakan menjauh, menyepi. Tapi syukur sebab makin kukuh hubungan dengan cousin. Kalau dulu semua dengan kawan, sekarang dengan cousin. Pahit manis masin masam semua dengan cousin. Semua share dengan dia.

Sporting gila, hampir tiap petang melepak dekat pantai. Selfie sakan. Pergi usha abang-abang dekat kedai makan. Memang kerja gila. Batasan tetap jaga lah kan.

As usual, jadi cikgu time cuti. Esok abang chik dah exam UPSR dah. Lepas ni tak ajar dah abang chik, rindu lah nak marah dia. Nak dengar keletah dia. Semoga abang chik mampu jawab dengan baik. Banyak dah buat latihan, tiap masa dengan study. Cikgu yang penat, anak didik steady sokmo.


0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...