assalamualaikum

Monday, 21 October 2013

now, hye UMP !

Assalamualaikum..

berhabuk blog ni..bersawang sudah..memang lama sangat tak peduli..nak kata sibuk, memang tipulah..life as student dah kan..hahaha..hakikatnya, baru bawak laptop datang U..kesian kan..

satu bulan lebih..hampir masuk dua bulan bergelar student..life as student, memang banyak cabaran..alhamdulillah..hidup dalam suasana universiti dah mula dapat adapt..memang payah mula-mula, tapi lama-lama okay je..jadual study pun memang relax gila..

eh, lupa pulak..eira dapat universiti mana? aisehh..macam glamor nak bagitahu semua orang kan..hihikk..biarlah..nak share untuk adik-adik sekalian..syukur padaNya, eira dapat kos kejuruteraan kimia (teknologi gas)..dekat puncak gambang..dah jadi kampung halaman kedua..memang eira nak sangat kos ni, so , memang tak terucap dek kata-kata bila dapat kos ni..sepupu pun senior sini..sama kos okay...jimat kos sebab semua guna buku dia punya..ekonomilah katakan..bhahaha..
senior semua cakap, kos kimia paling mencabar..nama aje kos kimia, tapi belajar fizik dan matematik kebanyakkannya..untuk sem satu, eira ambik dua subjek killer..memang panas telinga kena berleter dengan senior..hehehe..abang-abang, akak-akak, bagilah semangat sikit dekat adik junior ni..

minggu depan bermula perang untuk test..dah nak dekat cuti midsem..nak ganti balik cuti raya..tak puas nak peluk cium mama..hehe

 | adik-adik, jom lah ambik kos kimia..jom..best..seronok sangat ! |

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...