assalamualaikum

Saturday, 6 July 2013

Mangsa Ragut

assalamualaikum..

tiada ucapan lain yang mampu lahir di bibir melainkan alhamdulillah..memang sakit seluruh badan, tapi apakan daya..sikit memang sikit tapi tetap cedera..dah nama cedera, memanglah sakitkan..aduhai..

bila fikir balik, eira nasib baik lagi..ada yang kena ragut lagi teruk cedera..mama orang paling memahami, paling setia di sisi..orang yang paling sabar, sanggup layan kerenah eira..saat air mata jatuh, mama jadi penawar..saat hati mengeluh, senyuman terukir jelas di bibir mama..serius, memang tak ada manusia lain yang mampu tandingi mama..

eira still kuatkan semangat..anak-anak didik tetap eira ajar macam biasa..kerja pun macam biasa tapi letih sikitlah..
good news..peragut tu dah kena tangkap dengan polis..dengar cerita, kena belasah teruk dengan orang ramai..biarlah, dia dah dapat balasan setimpal..tapi kasihan jugak pada family diaorang..harap diorang bertaubat sebelum terlambat..
dipendekkan cerita, memang eira agak trauma bila tengok orang bawa motor or orang bawa handbag..eerrr..serum sejuk je..

okay, kad bank dah selamat, eira pergi buat semula..kad pengenalan adik dengan eira pun settle..masalah sekarang, lesen eira..tiba-tiba nak kena denda..apa kes????

katanya, eira cuai..lesen hilang dikira cuai..salah eira ke eira kena ragut?? apa guna eira report polis segala kalau kena denda jugak? baik tak payah report polis, cakap aje hilang..boleh dapat balik lesen?? serius, eira tengah bengang..semua duit dah kena kebas, tiba-tiba kena bayar denda bagai..memang tak munasabah langsung !
 | kena denda bagai..pleaseeee lah ! |

0 comments:

Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan sedikit agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet sangat menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah… kerana si solehah dan si soleh adalah insan biasa. Tetapi jika semua orang fokus kepada JADI dan bukannya CARI, maka ramailah calon, dan mudahlah sedikit kehidupan. Dan kita sendiri tidak bimbang untuk berumah tangga dengan pasangan ‘itu’ walaupun mungkin tidak 100% (30% pun belum tentu) mengenalinya. Apa yang nak dibimbangkan, kita berkahwin sebagai sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...